Medlemmer

Lars Frank – klarinett

Lars Frank, klarinett
Lars Frank, klarinett

Lars Frank, klarinett/saxofon er oppvokst i Hakadal og begynte i tidlig alder å interessere seg for New Orleans-jazz. Lars har erfaring som treblåser med Union Rhythm Kings, Jazzin Babies, Jazzombies, Lucky 7, TOKLE og mange andre band.
I 2014 ble han fast medlem av Ytre Suløens Jass-Ensemble.
Lars Frank har utdannelse fra Jazzlinja ved Norges musikkhøgskole.

Sturla Hauge Nilsen, trompet

Sturla, trompet
Sturla, trompet

Sturla vart fødd på Moskenes i Lofoten i 1989, men flytta til Langevåg på Sula allereie i 1996. Der fikk han si musikalske oppfostring i korps, storband og på musikklinja i Ålesund.
Sia har Sturla blitt utdanna musikkvitar i Trondheim (2012) og har frå 2015 også ein bachelor i utøvande jazz derifrå. Han er aktiv i jazzmiljøet i Trondheim med eigne og andres band, og som  musikalsk leiar for Kjellerbandet.
Sturla overtok for Kåre Nymark i januar 2011, og vart dermed starten på den tredje generasjonen suløenmusikarar.

 Andreas Rotevatn, trombone

Andreas Rotevatn – trombone
Andreas Rotevatn – trombone

Andreas Rotevatn (1989) kjem frå Nordfjordeid, og er 1/4 Sulamitt, med ei bestemor frå Langevågen.
Han starta si musikalske karriere i korps og kulturskule på Eid. Andreas har musikk-utdanning frå Toneheim Fhs og Griegakademiet i Bergen (Bachelor i jazz), og for tida går han på Norges Musikkhøgskole, kor han tar ein master i utøvande musikkteknologi.
Andreas byrja spele trombone i YSJE hausten 2012.

Einar Aarø

Banjo/gitar, f. 5.12.1937 på Slagnes, Sunnmøre.

Einar Aarø, banjo
Einar Aarø, banjo

Einar Aarø er utdannet grafiker ved Bergens Kunsthåndverksskole 1961-1965, var elev hos Jean Clertè i Paris 1968, og arbeider som profesjonell grafiker/billedkunstner. Han har deltatt på ei rekke kollektive utstillinger i inn- og utland , bl.a. Statens Høstutstilling og Vestlandsutstillingen en rekke ganger. Dessuten også utstillinger i UKS`s og Norske Grafikeres regi – bl.a. Norsk Nutidskonst i Blekinge, og Danske Grafikere i København. Einar har også holdt en rekke separatutstillinger og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.
Under studietiden I Bergen spilte han i trad.bandet The Ragtime Five.
Einar startet Ytre Suløen sammen med Jens Arne Molvær i 1973 , og har vært med i bandet frem til d.d.

David Gald

Tuba, f. 10.7. 1968 i Stryn

David Gald, tuba
David Gald, tuba

Startet i Stryn Skulekorps 11 år gammel. Inspirert av Ytre Suløen startet han sammen med trompeter Arve Henriksen tradjazzbandet ”Riverside Jazz Ensemble”. Fikk undervisning på tuba av Stein Erik Tafjord, først på NMF`s Sommerskoler, siden som privatelev. Gikk musikklinja på Firda Vg. Skule. I denne perioden var han med i storband, kretskorps og tubakvartett. I 1988-89 gikk han på Toneheim, siden utdannelse ved Trøndelag Musikkonservatorium, bl.a. på jazzlinja. Ble med i Ytre Suløen da bandet ble reorganisert i 1992.
Bosatt i Oslo, og har en mindre stilling i Oslo Kommunale Musikkskole. Arbeider som frilansmusiker og spiller i bandet ”Funky Butt”. Har ellers spilt med bl.a. «1300 Oslo» (Oslo 13), Oslo Groove Kompani og Per Husbys orkester. Deltatt på plateinnspillinger med Bjørn Alterhaug, Bodega Band, Georg Reiss/Tom Karlsrud, Trondhjems Kunstorkester.

Morten Gunnar Larsen, piano

Morten Gunnar Larsen, piano
Morten Gunnar Larsen, piano

Morten Gunnar Larsen, norsk pianist. Utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, mest kjent som utøver av klassisk jazzpiano og ragtime. Han leder sitt eget Ophelia Orchestra, medvirker i Odeon Jazz Quintet og har vært mangeårig medlem av Magnolia Jazzband og i flere perioder med Ytre Suløen. Han gir ofte solokonserter, samt duo-opptredener med jazzsangeren Karin Krog, klarinettisten Georg Reiss eller sangeren Ståle Ytterli. Som solist har han også spilt med ulike symfoniorkestre og framført verker av bl.a Gershwin og Bernstein. Han turnérer ofte i Norge og utlandet, særlig i USA hvor han har bodd i lengre perioder, både i New York og New Orleans.
I de senere årene har han ofte vist interesse på musikk fra Karibia og Sør-Amerika.
På sin nyeste solo-utgivelse , ( «Creole Connections» på Lawo Classics 2014 ) fokuserer han på dette.
Morten Gunnar Larsen har ellers medvirket på ca. 40 innspillinger. Blant hans ni soloinnspillinger kan nevnes spesielt «Fingerbreaker» på Decca/Universal med internasjonal lansering. Han fikk Spellemannsprisen for 1976 samt nominasjoner 1990 og 2000. Han har også mottatt Norsk Jazzforums «Buddy»-pris 1993 og New Orleans Workshop-prisen 1994. I 1995 fikk han både en Obie (Off Broadway) og en Outer Critics Circle Award som solist i forestillingen New York 1995 som solist i forestillingen «JELLY ROLL!» i New York. Han er æresborger av byen New Orleans.

Kristoffer Tokle

Kristoffer Tokle
Kristoffer Tokle, trommer

Kristoffer er født og oppvokst i Molde. I oppveksten var han aktiv som trommeslager i musikkmiljøet i Molde, blant annet i Langmyra skolemusikkorps, Kulturskolens ungdomsstorband og en haug med ulike konstellasjoner innen jazzsjangeren. Den viktigste musikalske påvirkningen fikk han via Jazzloge-seminarene med Ytre Suløens Jass-Ensemble.
Kristoffer har vært fast medlem i Ytre Suløens Jass-Ensemble siden januar 2013, men har tidligere gjort vikarjobber for bandets tidligere trommeslager, da blant annet på cdutgivelsen Oh, Mahalia.
Kristoffer har mastergrad i utøvende rytmisk musikk ved Universitet i Agder (UiA), samt faglærerutdannelse.

Tricia Boutté

Tricia Boutte, vokal
Tricia Boutte, vokal

Tricia kjem frå ein framtredande familie av musikarar i New Orleans. Ho starta å lære musikk som femåring, då på piano, fiolin og trombone. Som 15 år gamal starta ho å fokusere utdanninga si på song og jazzhistorie.
Gjennom tidene har Tricia fått jobbe med mange av dei store New Orleans-musikarane. Allen Toussaint, The Neville Brothers, Dr.John, Harry Connick, Jr., Fats Domino og mange fleir. Tricia opptrer i flere forskjellige musikkstilar; jazz, soul, R&B, funk, gospel og reggea. Hennar innhaldsrike musikkarriere strekk seg over 25 år, og dei siste 11 har ho også vore Ytre Suløens Jass-ensembles vokalist.